diumenge, 7 de setembre del 2008

nova façana marítima per al Port

Enguany, l'ajuntament morvedrí ha decidit celebrar les festes d'Agost a la vora de l'Alt Forn, un dels monuments més emblemàtics del Port i un símbol de la industrialització del País Valencià. La decisió del consistori de celebrar els actes festius a la zona propera al moll ha estat un encert i s'ha demostrat per la massiva assistència.

Amb això, ha quedat lliure la zona de la Creu Roja on, fins ara, es feien les festes i es muntava la plaça per als bous, la fira, etc. I es demostra que la zona de la Nau i l'Alt Forn acull mes gent que no pas la de la Creu Roja. Si a açò li unim la tradició de les cucanyes que sempre es fan en el Moll, notem que el lloc natural de l'oci al Port és a prop de la zona portuària.

És per això que m'agradaria que la part més septentrional de l'Àrea portuària de Morvedre passara a mans públiques, així, es podria allargar l'albereda fins al pantalan i als costats d'aquesta nova albereda es podrien posar llocs d'ambient i d'oci a l'estil del Port d'Alacant.

A mes d'això, cal una mirada més global per a la zona i, per això, m'agradaria que es feren diverses coses. En primer lloc, la unió de l'avinguda del Sindicalista Torres Casado amb la del Tres d'Abril en la rotonda de la Palmereta. En segon lloc, la continuació recta de l'avinguda del Mediterrani per on ara es troba l'edifici de La Lonja i el camp de Menera fins arribar al final de l'avinguda del Sindicalista Torres Casado. En tercer lloc, la remodelació del passeig marítim, enderrocant els actuals edificis que alberguen els bars de la platja i canviant-los per altres que s'integren més amb el paisatge mariner. A més a més, l'endressament de la zona de Menera, així com, la de la part del port que demane que siga pública, és a dir, de la part mes septentrional del port, entre l'avinguda d'Ojos Negros i la platja del Port.

Amb això, es guanyaria una zona per al ciutadà, una zona que, històricament, només s'ha gastat el dia de la festa major, però que, amb l'adquisició pública d'eixos terrenys podria gastar-se tot l'any. A més, es crearia un rectangle cultural i d'oci entre les avingudes d'Ojos Negros, Jeroni Roure, Nou d'Octubre i la Mar.  

Caldrà fer algun projecte més exhaustiu per a la zona i els voltants, però, jo crec que la idea és bona i suposarà, de totes totes, una millora per a la població. Per això, espere que l'ajuntament em 'furte' la idea i l'aplique en un futur no massa llunyà.